lauantai 11. helmikuuta 2017

Torstain aksat ja perjantain trimmit

Edetäämpä nyt kronologisessa järjestyksessä, eli aloitetaan torstain aksatreeneistä hyvinhyvin lyhyesti ja sitten vähän pitempää jaarittelua niinkin ihmeellisestä ja kummallisesta asiasta kuin trimmaamisesta.

Torstaina otettiin Aadan kanssa vähän rennommat treenit. Tehtiin alla olevaa lyhyttä radan pätkää 1-3 ja lopuksi harjoiteltiin putkea pimeästä kulmasta (4) ja sieltä 5-esteelle etenemistä.


Perjantai-iltana oli ohjelmassamme parituntinen karvat-pois-operaatio. Jätin vielä lauantaiaamulle viimeistelyn ja pikkusipistelyn, johon vierähti vielä puolisen tuntia. Nyt on taas suhteellisen nätti koira. <3

Kuva lähtötilanteesta. Ekana sai kyytiä naamakarvat.

Vaikka turkilla alkoi olla jo pituutta, se ei kuitenkaan ollut takkuuntunut muualta kuin pehmeä mahakarva valjaiden kohdalta ja kainalot. Karva alkaa vähitellen muuttua aikuismaisen karkeaksi ja pidentyessään muuttuu hauskaksi korkkiruuvimaiseksi tiukaksi kiharaksi. Myös tummiin täpliin peräpäässä on alkanut ilmestyä vaaleampaa jouhea sekaan, jonka vuoksi ruskeat kohdat alkavat "harmaantumaan".

Voi että miten tykkäänkään tuosta lyhytkarvaisemmasta versiosta. Takkuisen ja hoitamattoman näköisen turkin alta paljastuu pikkuinen, solakka ja virtaviivainen otus. Aadan ilmeikäs naama tulee esiin ja koirasta tulee muutenkin paljon ilkikurisempi. En myöskään tykkää ruoan värjäämästä kuonosta, joka näyttää aina niin limaiselta ja likaiselta.

Kakkanaama vs. Jäänaama
Nyt kasvatellaan karvat toukokuun näyttelyitä silmällä pitäen. Toivottavasti turkki ehtii kasvaa tarpeeksi. Ihan niin vaikuttavaa turaturkkia se ei kerkeä kasvattelemaan, kuin mitä aikaisemmissa näyttelyissä, mutta luulen että ihan välttävän.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti