lauantai 4. helmikuuta 2017

Kapulajuttuja

Apua, miten tuo tammikuu meni noin nopeasti!

Ollaan nyt harjoiteltu suhteellisen ahkerasti paikallaan käännöksiä ja ne alkavat mennä molempiin suuntiin jo tosi kivasti ilman käsiapuja! Olen tosi tyytyväinen.


Rupesin seuraavaksi harjoittelemaan noutokapulan pitoa ja noutamisen alkeita. En kuitenkaan hirveästi aio käyttää aikaa noudon opettamiseen, vaan prioriteettimme on kapulan pitäminen, joka on alokasluokan liike. Koen kuitenkin noudon opettamisenkin tarpeelliseksi, koska noutokapulan kanssa puuhailu ja temppuilu tekee kapulasta Aadalle mieluisen.

Kapulan pitämistä ollaan harjoiteltu niin, että tarjoan noutokapulan suuhun ja lisään vähitellen pitoaikaa. Alokasluokassahan koiran pitää pitää kapulaa suussaan noin 5 sekuntia. Olen tähän mennessä vaihdellut aikaa sekunnin ja kymmenen sekunnin välillä. Olen samalla heilutellut käsiäni häiriönä ettei Aada oppisi, että käsieni liike tarkoittaa kapulan tiputtamista. Tässä ollaan edistytty aika nopeasti, eikä eteen ole ainakaan vielä tullut sen kummempia kommervenkkejä. Näissä harjoituksissa pidän palkkaa esillä namialustalla. Aada on paljon innokkaampi ja keskittyneempi, ja säntää äkkiä palkalle luvan saatuaan. Välillä käytän myös lelua.


Tokon jatkokurssilla opetin Aadalle noutokapulan noutoa sheippaamalla ja ajattelin jatkaa samaan malliin. Ensiksi aloitin ihan helpoista perusharjoituksista, koska viime kapulakerrasta on niin pitkä aika. Heitin kapulan lattialle ja naksuttelin ensin siitä, että se katsoo kapulaa, tökkää kapulaa jnejne. Hyvin pian Aada jo muisti homman jujun ja alkoi nostelemaan sitä. Ongelmaksemme tuli, että Aada lähinnä nosti kapulan ja tiputti sen saman tien. Päätin korjata asian ottamalla treeneihimme mukaan aiemmin opettamani tempun lelujen siivoamisen. Eli levitin lelut lattialle, myös noutokapulan, ja palkkasin Aadaa siitä, että se tuo ja tiputtaa esineet pesuvatiin. Kapulan tuomisesta Aada sai ekstrahyvän namin, kun taas muista leluista se sai perusnappulan. Tästä oli apua, sillä Aada alkoi innokkaasti tarjoamaan kapulan kantamista.

Koska tämä on semmoista treeniä, ettei tässä mitään kummempaa tapahdu, niin laitoin videolle vain pari lyhyehköä pätkää meidän kapulan pitotreeneistä. Näissä pätkissä näkyy hyvin meidän tämänhetkinen taso. Lopussa vielä Aada kantaa kapulaa pesuvatiin.


0:00 0:47 Kapulan pitoa, minä istun lattialla
0:48 1:25 Kapulan pitoa, minä seison edessä
1:26 2:04 Aada kantaa noutokapulaa vatiin

2 kommenttia:

  1. Hienosti Aada pitää kapulaa! Tuo namialusta on hauska keksintö, kauheeta itsehillintää vaatii kun saa alussa vain tuijottaa ja vasta pitämisen jälkeen ottaa. :D

    Hei onko tuo kompostiverkko muuten niin tiheää, ettei kissa mahtuisi läpi? Unohdin katsoa sitä silloin käydessä. Mietin vaan tuota meidän parvekkeen ovea, että olisko helpoin verkottaa tuollasella jo valmiiks muodossa olevalla palalla eikä jostain rullasta käärittävällä verkolla. Tai sitten ei tänääkään vuonna saada verkotettua :D

    VastaaPoista
  2. Joo, käytän namialustaa myös esim. takapalkkana silloin, kun tehdään pysähtymisliikkeitä ja palkan on parempi tulla muualta kuin minulta. Aadan kanssa toimii tosi hyvin! :)

    On tiheää, ei mielestäni kissan mentäviä aukkoja. :) Nuo meidän palaset on kooltaan 90 x 70 cm.

    VastaaPoista