sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Rally-tokon jatkokurssi 5/5

Ilmat ovat muuttuneet ihanan keväisiksi! Kevät on kyllä ylivoimaisesti lempivuodenaikani. Kelit lämpenevät, valoa riittää ja hankikanto antaa mahdollisuuden tehdä lenkkejä paikkoihin, joihin tosi harvoin pääsee.

Ihanat lenkkimaastot, minne pääsee vain muutaman kerran vuodessa.
Tänään oli viimeinen rally-tokon jatkokurssikerta. Yllätyksekseni hurahdin lajiin oikein antaumuksella! Ihan pakko tunnustaa, että vielä vaikkapa puoli vuotta sitten en pitänyt rally-tokoa kovin vakasti otettavana lajina. Rally-toko tuntui jotenkin tosi sekavalta, kylttejä on ihan älyttömästi ja en vaan yksinkertaisesti ymmärtänyt lajin viehätystä. Pah, mitä rallattelua. Onneksi sain päähäni ilmoittautua tälle kurssille, sillä se aukaisi silmäni ihan totaalisesti. Rally-toko on tosi helposti lähestyttävä laji. Alokasluokka on tehty helpoksi, jonka vuoksi kynnys kisaamiseen on matala. Itse en voisi kuvitellakaan edes miettiväni kisaamista muissa lajeissa vielä tässä vaiheessa. Ylemmissä luokissa onkin sitten jo tosi haastavia liikkeitä, joten tekemistä kyllä riittää mikäli haluaa edetä.

Tänään meillä oli möllitreenit. Kentälle oli rakennettu kokonainen alokasluokan rata, joka suoritettiin vuorotellen ja lopussa saatiin palaute. Tänään Aada oli superväsynyt, koska oltiin juuri tultu viikonlopun vietosta vanhempien luota. Epäilinkin jo etukäteen, että näinköhän Aada jaksaa tänään täysillä treenata. Aadan vire oli kadoksissa, ja ratasuorituskin oli aika vaisu ja epä-Aadamainen.


Olipas hauska nähdä oma suoritus videolta. Normaalisti en mielestäni pidä hihnakättä noin ylhäällä, liekkö johtui pienestä jännityksestä, kun ekaa kertaa tehtiin kokonainen rally-tokorata. :D Tuo meno näytti myös oudon rauhalliselta. Yleensä mie painelen tukka putkella satasta tuolla radalla ja miulle on usein sanottu, että hiljempaakin voisi mennä, kun ei ole minnekään kiire. :) Normisti Aadakin on vire katossa ja superinnokas. Nyt se vaan nuuski maata, ja seuraaminen sekä käännökset muistuttivat lähinnä jähmeää sunnuntaikävelyä. :D Harmin paikka. Toivottavasti pääsiäismaanantain rally-tokomölleissä nähtäisiin se minulle tutumpi ralli-Aada. ;)

Radan jäkeen kouluttaja sanoi, ettei suurempia virheitä juurikaan tullut. Muutama piste olisi kisoissa lähtenyt, tosin en muista mistä kohdista. Loppupuolella peilin edessä tehty täyskäännös vasemmalle meni ihan plörinäksi. Se meillä menee yleensä tosi hyvin! Saattoi tosin johtua peilistäkin, se vähän hämäsi muitakin koiria.

3 kommenttia:

 1. Jee, kiva että sinä ja Aada tykkäätte lajista! Video näyttää hyvältä, ja varmasti nuuskiminen ja muut jäävät pois sitten mölleissä, kunhan Aada pääsee vireeseen. :) Rally-toko on miusta tosi mukavaa katsottavaa, kun ihmiset kehuvat ääneen. Siitä saa enemmän sellaisen "kaikilla on hauskaa" -mielikuvan eikä sellaista "täällä suoritamme vakavasti" -mielikuvaa. :)

  Katsoin videota äänet päällä ja Kassinen oli aamiaisella ja jätti sen kesken, kun kuuli haukunnan. Toivottavasti tulee vielä takaisin syömään. Aada ei onneksi tainnut välittää muista koirista ja haukkumisesta radalla?

  Ja hei, ootko käynyt parturissa vai hämääkö video vain? :D

  VastaaPoista
 2. Haukunta kuului viereiseltä kentältä, jossa oli samaan aikaan agilitytreenit. Aada ei ota häiriötä äänistä, on tottunut että hallilla välillä ei kuule edes omia ajatuksiaan. :) Minua enemmän häiritsee, kun ei kuule mitä kouluttaja sanoo ja pitää huutaa että toiset kuulee. :D

  Ei ole käynyt parturissa. :D

  VastaaPoista
 3. Eiku sori, siis olen käynyt parturissa. :D

  VastaaPoista