sunnuntai 26. maaliskuuta 2017

Rally-tokon jatkokurssi 4/5

Tänään meni rally-tokotreenit taas superhyvin. Aadalla oli vire ihan katossa, huomaa että tykkää tästä(kin) lajista. :) Loppua kohden tosin alkoi Aada jo väsähtää, vaikka kovasti se kyllä teki parhaansa. Siitä huono tuo puolitoistatuntinen, että treeniaikaa ja -asiaa on paljon. Vaikka yritän pitää toistot ihan minimissään, se väkisinkin kerkeää väsyä. Olisi hyvä, että treeneistä jäisi koiralle mieluummin "ai joko me lopetettiin?!?" -olo kuin "heti kun päästään autoon niin nukahdan". :) Mutta tykkään kurssista kovasti. Huiput kouluttajat ja muutenkin rakenteeltaan tosi selkeä.

Tänään eteemme tuli muistutus siitä, mitä pitäisi harjoitella. Toisella radalla oli hitaasti-kyltti, eli koiran kanssa edetään normaalia kävelyvauhtia hitaammalla vauhdilla. Me ei olla harjoiteltu hitaassa vauhdissa seuraamista juurikaan. Aadan peppu meinasi koko ajan viistää maata, koska se luuli, että me pydähdytään (ja istutaan perusasentoon).


Kaikki alokasluokan 29 kylttiä on nyt käyty läpi. Meille ei varsinaisesti mikään kyltti tuota ongelmia (paitsi tuo hitaasti eteneminen). Oikeastaan ainoa asia, jota meidän pitäisi harjoitella kisoihin osallistumista ajatellen, on monessa kyltissä esiintyvä koiran istuminen ohjaajan eteen. Lisäksi haluaisin saada oikealle käännöksiin lisää tiiviyttä. Vasemmalle Aada kääntyy nykyään tositosi buenosti ja käyttää hienosti takajalkojaan. Olen tosi tyytyväinen.

Kouluttajat ovat kovasti kannustaneet ilmoittautumaan kisoihin. Täällähän olisi 20.5. rally-tokokisat. ;) Pitää miettiä asiaa tarkemmin pääsiäisen rally-tokomöllien jälkeen, ollaanko vielä valmiita kisaamaan. Uskon, että mölleissä tulee esiin asioita, joissa me kaivataan lisätreeniä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti