lauantai 23. tammikuuta 2016

Kun kakka ei irtoo

Huomasin eilen Aadan käyttäytyvän vähän vaisusti. Se saattoi kesken leikinkin pulautella ruokiaan ja kakoutui pitkin päivää. Viimeisen kakan se teki kolmelta, joka oli vähän löysä. Tänä aamuna aloin jo huolestumaan, kun kakkaa ei näy vaikka sen olisi normaalisti pitänyt jo kakkia kaksi kertaa eilisen kakkimisen jälkeen. Kun sama ruoan pulauttelu jatkui ja koira meni taas vaisuksi, soitin eläinlääkäriin kysyäkseni hoito-ohjeita. Eläinlääkäri sanoi, että koira kannattaa tutkituttaa hetimmiten. Heillä ei ollut aikoja, joten hän ohjasi minut soittamaan päivystävälle eläinlääkärille. Soitin päivystykseen ja hän sanoi myös, että koira pitää tuoda tutkittavaksi, joten lähdimme matkaan.

Odottavan aika on pitkä.

Meitä ennen oli muutamia potilaita, joten odotimme 2½ tuntia vuoroamme. Aada otti odottelun tosi lunkisti, makoili vierellämme ja taisi torkahdellakin. Ihana koira. Päästyämme eläinlääkärille hän laittoi Aadan tippaan ja siinä sitten taas odoteltiin tovi, kun pussi hiljaa tyhjeni. Lisäksi Aada sai persuksiin vielä jonkun kipupiikin. Siinä tipassakin oli jotain, mikä teki Aadan uneliaaksi.

Tässä sitä vaan tsillaillaan.

Lähtiessämme Aada oli jo aika uninen ja tokkurainen. Niskaan sille tuli valtava paise johtuen siitä tipasta. Aika rankan näköinen. Se paise pienenee pikku hiljaa, kun neste imeytyy. Kotona se sitten nukkuikin muutaman tunnin. Melkein heti eläinlääkärin jälkeen Aada jo kakkasi ja tällä hetkellä se voi ihan hyvin. Sain ohjeeksi antaa Aadalle parin päivän ajan parafiiniöljyä, jotta saadaan tavara kulkemaan. Eiköhän se tästä!

Tää ummetustapaus on kyllä ihan kokonaan miun moka. Täytän Aadalle yksinoloa varten pikkukongeihin raakaa lihaa ja pakastan. Annan sille yleensä pari kongia, mutta meillä on kolme yleensä pakastimessa. Ostan silloin tällöin eri eläinten lihoja ja toisinaan pennuille tarkoitettua Maukkaan raakatäysravintopötkylöitä. Toi pennun raakatäysravintopakaste sisältää aika paljon luuta, joka saattaa kovettaa helposti koiran mahaa (varsinkin tottumattoman). Nyt meillä sattui olemaan pakastimessa vain tuolla täytettyjä kongeja. Torstaiaamuna annettiin Aadalle kaksi pikkukongia yksinoloon ja illalla heitin sille vielä kolmannen, kun se piti jättää noin tunniksi yksin. Ilmeisesti se kolmas kongi oli liikaa ja kovetti mahan. Kahdesta sen kakka ei ole koskaan aiemmin mennyt miksikään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti