sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Agilityn alkeiskurssi #6

Hah, ei se trimmeri ollutkaan tylsynyt! Terien väliin oli mennyt karvaa, eikä se sen takia toiminut. Terä piti purkaa osiin, että sen sai puhdistettua. Onneksi se toimii jälleen normaalisti ja siistin vielä lauantaina vähän saksittuja alueita. Nyt se on hyvä. :) Tästä oppineena aion ostaa toisen terän varalle, niin trimmaussessio ei stoppaa mihinkään pieniin vastoinkäymisiin.


Tänään agilityssä meillä oli neljä pistettä, joissa ensimmäisessä harjoiteltiin a-estettä ja puomia, toisessa rengasta ja keppejä, kolmannessa keinua ja neljännessä (pihalla) oli hyppyeste ja putki, jossa päästin harjoittelemaan persjättöä ja valssausta.

A-este oli tasaisena maassa ja harjoiteltiin Aadan kanssa juoksukontaktia. Meillä on ollut alusta alkaen semmoista ongelmaa, että Aada juoksu on kovin pomppuista, jonka takia sen jalat harvoin koskee a:n loppupäässä olevaa kontaktipintaa. Tätä siis harjoiteltiin edelleen. Puomia taas ei juoksutettu kokonaan, vaan mentiin loppupäähän ja kertailtiin kontaktipinnalle pysähtymistä (2on-2off).


Renkaan Aada menee tosi innokkasti, eikä kepeistäkään sen kummempaa. Tällä hetkellä meillä oli kolme keppiä, joihin on kiinnitetty ohjurit, että koira älyää suorittaa keppejä oikeaoppisesti.

Matalaa keinua ollaan menty Aadan kanssa, eikä toistaiseksi ole tuottanut sen kummempaa ihmettelyä tai paukkeen/liikkuvan alustan pelkoa. Rohkea tytsy.


Persjättö ja valssaus on ohjaajan suorittamia ohjausliikkeitä, jotka sisältävät kaikenlaista kääntyilyä ja vääntyilyä. Pointtina on se, että koira pystytään ohjaamaan sujuvasti esteeltä toiselle. Hirveästi en harmikseni päässyt näitä harjoittelemaan, koska Aada rupesi taas rallattelemaan toisten koirien luo, jotka odottivat vuoroaan pihalla. Mutta keretään me harjoitella myöhemminkin, ei kyllä haittaa sinänsä.


Yllä on kuva radasta, jonka avulla opeteltiin valssausta. Tavoitteena oli, että oltaisiin suoritettu rataa kahdeksikon muodossa, mutta me harjoiteltiin aluksi Aadan kanssa lähinnä 1-3 (eli aloitetaan hypystä, mennään putkeen, hyppy ja palkkaus). Alla kuvassa persjättöharjoitus. Persjättöäkään ei keretty harjoitella juurikaan, koska Aada karkasi bretonin luo. Ohjaustekniikat ei sinällään olleet haastavia, vaan niiden tekeminen koiran kanssa oli haastavaa. :D En osaa ohjata koiraa vielä tarpeeksi selvästi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti