keskiviikko 18. tammikuuta 2017

Maahanmeno ja paikallamakuu

Ollaan jatkettu yksinkertaisten perusasioiden parissa. Tällä kertaa vuorossa on maahanmeno, ja samalla ollaan vähitellen ruvettu lisämään kestoa paikallamakuuseen.

Maahanmenossa olen nyt pyrkinyt häivyttämään käsiapua pois. Ollaan tehty paljon toistoja erilaisissa paikoissa. Välillä tehdään vauhdikasta maahanmenoa leikin varjolla ja välillä keskitytään keston lisäämiseen, jolloin itse samalla liikuskelen koiran ympärillä.

Lunta piisaa...
Nyt myös ensimmäistä kertaa ollaan harjoiteltu odottamista ihan suunnitelmallisesti. Ennen en ole katsonut aikaa, vaan olen palkkaillut satunnaisesti. Pisin aika ei ole varmaan ollut viittä sekuntia pitempi. Nyt olen katsonut kellosta aikaa ja palkannut satunnaisesti, välillä lyhyemmästä ajasta ja välimmällä pidemmästä ajasta. Pisimmillään Aada on nyt odottanut 15 sekuntia. Tähän mennessä Aadalla ei ole ollut mitään ongelmaa odottamisen kanssa. Vaikka Aada kykenisi odottamaan pidempäänkin, aion silti edetä varovaisesti ja maltillisesti, niin saadaan hyvät pohjat paikallamakuuseen. En halua sössiä tätä liikettä kiirehtimällä.

Alla videota meidän viime viikon maahanmenotreeneistä. Parina päivänä treenattiin pihallakin, mutta siellä Aada menee maahan paljon jähmeämmin eikä mielellään pysyttele siellä kauaa. Johtunee tuosta lumesta, koska kesällä meillä ei ollut tätä ongelmaa. Keväämmällä tehdään sitten enemmän ulkotreenejä.

Videon sisältö:
0:00 – 1:35 Ensimmäisiä treenejämme. Näissä aloitin jo vähentämään käsiapuja.
1:36 – 2:44 Treenejä ulkona. Olosuhteiden vuoksi helpotan treenejä ja käytän enemmän käsiapuja.
2:45 – 3:56 Vaihtelen omaa sijaintiani, enkä käytä enää käsiapuja. Liikun myös enemmän ympäriinsä.


Liityin muuten facebookissa ryhmään, jossa täkäläiset koiraharrastelijat sopivat porukalla arkitokotreenejä. Ihan parasta! :) Sovittiin treenit viime sunnuntaille ja sain mahdollisuuden treenata Aadan kanssa perusasentoa ja katsekontaktia oikein kunnon häiriössä.

Aada oli vaihteeksi taas superinnoissaan tajutessaan, että nyt ruvetaan reenaamaan. Se tuli tosi kivasti sivulle ja tarjosi kontaktia tosi mukavasti. Tehtiin porukalla semmoisia ohitusharjoituksia, missä muut seisoo paikallaan ja palkkaa katsekontaktista sillä aikaa kun yksi pujottelee muiden välistä. Aada malttoi ihan superhyvin perusasennossa katse minussa. Myös meidän ohitukset meni erittäin hyvin. Tosi kivat ja onnistuneet treenit oli. :)

3 kommenttia:

 1. Tosi nopeesti menee maahan, on hienon näköistä! Ja hyvin pysyy myös! Mutta miten Aada nousee noin hitaasti ylös, ootko tarkoituksella opettanut, ettei saa ryntäillä? Ajattelin nimittäin, että se nousisi välittömästi kun sanot vapaa, mut sehän nousee vasta kun herkku kopsahtaa lattiaan?

  Mitä outoja ääniä ulkovideolla sitten oli? :D

  VastaaPoista
 2. Ei, en ole opettanut. :D Luulen, ettei ole kunnolla vielä sisäistänyt vapaa-käskyä, niin siksi hidastelee.

  Kuulin hirmu kovaa ryminää läheltä. Osoittautui muistaakseni autoksi (tai kelkaksi) ilmeisesti naapurissa (en nähnyt kun metsä välissä). :D

  VastaaPoista
 3. Aa, okei. :D

  Aadahan toimi myös tosi hyvin ryminän kuullessaan, kun ei yhtään näytä ihmettelevän. :)

  VastaaPoista