keskiviikko 11. tammikuuta 2017

Perusasentoa ja katsekontaktia

Yritän nyt viikoittain laittaa tänne videota tokotreeneistämme. Käytin siksi sanaa "yritän", koska videoiden editoimiseen menee monen monen monta arki-iltaa. Tämän takia en välttämättä kerkeä ihan joka viikolle näitä postauksia rytmittämään vaikka haluaisin. Mutta, joka tapauksessa, tästä lähtien joka tokopostaukseen tulee video (ainakin jonkin aikaa), kunhan vain saan editoitua. Tää miun rakas tietokoneen rohjo on jo elämää nähnyt, vanha ja raihnainen, joten videoiden käsittely on aika Verkkaista isolla V:llä. Joka ainoa kerta vaatii pitkää pinnaa. Kun videon pätkän saa viimein leikattua valmiiksi pitkän ja piinallisen odottelun jälkeen, alkaa seuraava koitos. Nimittäin parin minuutin videon lataaminen Youtubeen kestää vähintään tunnin.. Eli ei ihan yhden illan projekteja nämä.

Mutta joo, itse asiaan.

Olen nyt palannut takaisin perusasioihin ja vahvistanut Aadan sivulletuloa, perusasennossa olemista ja katsekontaktia. Aada välillä pönöttää vinossa tai nojaa minuun, joten minun pitää olla nyt tarkempi mistä suunnasta ja millaisesta suorituksesta palkkaan. Lisäksi minun pitäisi vähitellen hävittää käsiavut sivulletulossa, kunhan tuo ensin alkaa juurtua oikeaan kohtaan.

Käytiin viikko sitten totuttelemassa hierontaan. Älyttömiä jumeja ei ollut, mutta kovasti väsytti loppupäivän. :)
Katsekontaktia ollaan harjoiteltu perusasennossa. Tähän mennessä olen tehnyt häiriötä heiluttelemalla käsiäni tai lelua. Katsekontakti on mielestäni Aadalla jo suhteellisen vahva, mutta haluan pyrkiä tekemään siitä entistä vahvemman. Teemu auttaa silloin tällöin meidän harjoituksia häiriköimällä, joksi tällä hetkellä riittää käveleminen meidän ympärillä. :) Kunhan edistytään, lisätään häiriötä. Katsekontaktiharjoituksia aion tehdä myös ulkona lenkin varrella.

Treenien kuvaamisesta on hirveästi apua. Videolta voi tarkastella Aadan (ja omaa) asentoa. Myös virheet ja mokat huomaa helpommin. Esim. välillä olen huomannut, että meidän treenit venähtävät liian pitkiksi/tulee liikaa toistoja. Pitäisi malttaa tauottaa enemmän ja pitää yllä hyvää virettä.

Katsekontaktitreeneistämme olen koonnut pienen koosteen alle. Pahoittelen parin ekan pätkän hämäryyttä. Videon treenit on kuvattu parilta eri päivältä. Alussa on helpompia katsekontaktiharjoituksia ja loppua kohden vaikenee.


Tässä vielä videon "sisällysluettelo", niin ei ole pakko katsoa samaa huitomista minuuttitolkulla.
0:00 – 0:49 Ensimmäiset harjoituksemme. Vähän heiluu vasen käsi.
0:50 – 1:50 Nuhjuisen narulelun heiluttelua.
1:51 – 2:37 Molemmat kädet heiluu, joista toisessa lelu.
2:38 – 4:03 Ylimääräistä taustahälinää ja leluja lentelee. Tämä oli Aadalle tähän mennessä haastavin harjoitus (ehkä vähän liiankin).

2 kommenttia:

  1. Hienolta näyttää tuo video! :) Viimeinen on varmasti tosi vaikea (ja olis vaikea ihan kaikille), kuka nyt muka voi ola katsomatta, jos selän takaa kuuluu epäilyttävä kopsahdus! Mitä siulla on palkkana tässä?

    Onko hieroja enemmän agilityä varten vai tätä tokoa? Miullahan ainakin on niska aina linturetken jälkeen jumissa, kun Aadan lailla ylöspäin kauan katselen. :D

    VastaaPoista
  2. Piti ihan kuunnella videolta mitä mie sille syötän. :D Äänistä päätellen on iltaruokaa eli koiran nappulaa. Mutta yleensä käytän jotain herkumpaa, esim miulla on pakastin nyt täynnä sitä possun kieltä ja joskus annan juustoa tai nakkia. :)

    Enemmän agilityä varten olen hierontaa ajatellut, mutta kyllähän nuo katsekontaktitreenitkin on pelkkää staattista pitoa niskoille. Menee varmasti juntturaan jos usein treenaa. :)

    VastaaPoista