lauantai 6. elokuuta 2016

Mönkään menneet mätsärit

Kävin keskiviikkona PoKSin järjestämissä mätsäreissä, joka oli epävakaisesta säästä johtuen sisällä hallissa (aluksi piti olla pihalla). Ne alkoivat vasta klo 19, joten odotettavissa oli, että myöhään iltaan niissä menee.

Odoteltiin vajaa kaksi tuntia omaa vuoroamme. Aada otti odottelun tapansa mukaan tosi lunkisti ja oli ihan mukavaa seurata kehiä ja katsella muita koiria. Kehässä sitten ei todellakaan loistettu! Aada jostain ihmeellisestä syystä pelkäsi ja pälyili tuomaria, ei suostunut seisomaan kunnolla ja juoksikin tosi jäykästi! Olin ihan äimän käkenä, koska tätä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut! Meillä meni niin päin pyllyä, kuin meillä vain voi mennä. :( Saatiin meidän ensimmäinen sininen nauha.


Kun päästiin pois kehästä, ajattelin että Aada on vissiin vaan väsynyt (kello oli jo vaille yhdeksän ja Aada siirtyy tavallisesti yöpuulle ennen kahdeksaa). Teki mieli jo lähteä kotiin, mutta päätin jäädä kuitenkin odottelemaan vielä sinisten kehää ja siinä odotellessa yritin vähän herätellä Aadaa, leikin sen kanssa ja seisotin sekä juoksutin. Aada juoksi tosi nätisti ja seisoikin ihan ok. Mutta sinisten kehässä, kun se näki sen miestuomarin, se muuttui taas epäluuloiseksi, ei suostunut seisomaan paikoillaan ja pälyili tuomaria.. Höh, höh ja höh! Yllättäen ei sijoituttu ja päästiin vihdoinkin lähtemään kotiin! :D

Oli vissiin Aadalla planeetat vähän väärässä asennossa tai jotain.

Olin yllättävän pettynyt! En olisi uskonut, että otan leikkimielisen tapahtuman noin tosissaan. Tuntui, että meni rahat ihan huithait-hukkaan, kun ennen osallistumista olin täysin orientoitunut ja innostunut siitä, että pääsisin nyt kunnolla harjoittelemaan Aadan seisottamista. Ei käynyt missään määrin mielessäkään, että Aada voisi pelätä tuomaria!


Aadalla oli ekaa kertaa miestuomari. Hän ei ollut millään tavalla pelottavan/erilaisen näköinen ja hän oli vielä oikein mukava. Olisiko Aada muka niin herkkis, että mies tuomarina oli sille liian outoa? Siinä tapauksessa ollaan aika liemessä, koska syyskuun näyttelyissä meillä on miestuomari. Jos se näyttelyissäkin nyt käyttäytyy noin, koska tuomari nyt vaan sattuu olemaan mies, niin en voi sieltäkään kovin kummoista odottaa. :D Sitten vasta ketuttaakin, kun maksan 35 e siitä, että tuomari vaan sattuu olemaan mies ja siksi Aadaa nyt ei vaan huvita esiintyä. Joo, onneks en hirveen tosissaan taas ota.. Nyt sain taas mukavan stressin tästä(kin) asiasta. :D

Tai sitten ajankohta oli vaan väärä. Jospa Aada oli niin väsynyt ja halusi mennä nukkumaan. Olihan edellisenä iltana se tokon alkeiskurssi, mutta ei se kyllä niin väsyttävä tapahtuma ollut, että voisi Aadaan vaikuttaa(?).

2 kommenttia:

 1. Sillähän sen miestuomarin voi sitten välttää, ettei yksinkertaisesti vie koiraa semmoseen näyttelyyn, missä miestuomari arvostelee veskarinartut. :) Senhän näkee etukäteen kyllä, kuka tuomaroi.

  Ei vaan olis juoksuja tulossa tms? Nehän vois kans vaikuttaa käytökseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentista!

   Niin, olet oikeassa. Jos Aada syyskuun näyttelyissä pelkää edelleen miestuomaria, niin jatkossa kyllä välttelen niitä. :) Kunnes olen aivan varma, ettei enää jänskätä.

   Joo, juoksut voisivat olla myös yksi syy! Aadallahan ei ole vielä kertaakaan niitä ollut, joten ne voi alkaa minä hetkenä hyvänsä.

   Poista