keskiviikko 31. elokuuta 2016

Tokon alkeiskurssi #5

Tuskailin viimeksi, miten vaikeita juttuja me käytiin. Kun jatkettiin harjoittelua kotona, ne osoittautuivatkin hauskoiksi ja Aada älysi liikkeet varsin nopeasti. Harjoiteltiin siis seuraamisesta seisomaan, maahan ja istumaan jäämistä. Takapalkasta huolimatta Aada on nyt oppinut malttamaan pysyä suorassa. Jes!

Eilen oli viimeinen alkeiskurssikerta.

Kotiläksyn kertaamisen jälkeen mentiin kaikki riviin seisomaan kolmen metrin välein. Aloitettiin luoksepäästävyydellä. Eli koirat istumaan sivulle ja kouluttaja kävi tervehtimässä kaikkia vuorotellen.


Seuraavaksi jatkettiin paikkamakuulla. Alokasluokan kokeessa liike menee niin, että koirakot seisoo rivissä perusasennossa ja liikkeenohjaaja käy yksitellen pyytämässä koirakon perusasennosta maahan. Kun kaikki koirat ovat maassa, ohjaajat kävelevät noin 15 metrin päähän koirasta, odotetaan minuutti ja palataan takaisin koiran luo.

Helpotettiin tätä liikettä jakamalla se kahteen osaan. Mentiin riviin ja kouluttaja kävi yksitellen jokaisen kohdalla nyökkäämässä merkiksi käskeä koira maahan. Oltiin Aadan kanssa toisena rivissä, joten saatiin harjoitella samalla odottamista siihen saakka, kunnes kaikki koirat oli maassa. Lopuksi saatiin vapauttaa koirat.

Tämän jälkeen jatkettiin samassa rivissä odottamista paikkamakuussa. Harjoiteltiin kaikki omaan tahtiin ja välimatka saatiin itse päättää. Tein muutamia harjoituksia, välillä kävin kauempana ja välillä lähempänä. Aada pysyi tosi hyvin omalla paikallaan eikä välittänyt, vaikka molemmilla puolin oli koiria. Kouluttaja aiheutti myös häriötä pujottelemalla koirien välistä.

Paikkamakuun jälkeen saatiin hajaantua ja tehtiin luoksetuloharjoitus. Kouluttaja otti vuorotellen yhden koiran ja omistaja juoksi noin 15 metrin päähän ja kutsui koira luokse.

Viimeisenä meillä oli vuorossa peli, jossa tehtävänä oli suorittaa kurssilla oppimiamme asioita. Kuljettiin peräkkäin pientä ympyrää ja kouluttaja huusi liikkeen, mikä piti suorittaa mahdollisimman nopeasti. Hitain sai yhden virhepisteen ja tokasta mokasta tippui pois pelistä. Tyyli oli vapaa, eli liikkeet sai suorittaa esim. imuttamalla/oman tason mukaan. Käskyjen tahti kiihtyi loppua kohden ja tehtiin paljon täyskäännöksiä, istumista, maahan ja seisomaan jäämistä sekä seuraamista juosten ja hitaasti. Me voitettiin ja Aada sai palkinnoksi rinkelin muotoisen narulelun. Aada oli erittäin ylpeä palkinnostaan. Se kantoi sen kentältä repulle ja kotonakin loppuillan. Voi Aadaa. :D

Aadan palkintolelu
Nyt kun ollaan päästy Aadan kanssa hyvin alkuun, jatkamme vielä syyskuun tokon jatkokurssin parissa. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti