keskiviikko 3. elokuuta 2016

Tokon alkeiskurssi alkaa

Eilen aloitettiin Aadan kanssa tokon alkeiskurssi Koirakoulu Napakalla. Kurssi pidetään erään tukkukaupan pihalla, joka on noin kolmen kilometrin päässä meiltä. Eilen menin sinne autolla, koska käytiin ihan ensimmäisenä läpi tokoliikkeet ja säännöt, jonka ajan koirien piti odotella autossa. Jatkossa mennään säästä riippuen Aadan kanssa kurssipaikalle kävellen, niin saadaan kätevästi samalla iltalenkki tehtyä. :)


Ensimmäisenä tosiaan jätin koiran autoon ja kokoonnuttiin pihalle. Kouluttaja kertoi lyhyesti tokon säännöt ja näytti oman koiransa kanssa tottelevaisuuskokeen alokasluokan liikkeet. Näitä me tullaan opettelemaan tämän kurssin aikana.

Kun liikkeet oli käyty läpi, haettiin koirat ja aloitettiin. Aada oli ihan kierroksilla pitkään autossa odottelusta ja selvästi tiesi, että jotain treeniä on nyt tiedossa. Häntä heilui ja sojotti niin pystyssä kuin se pikkutöpö vaan voi. Oli mukava miten silminnähden innoissaan ja valmiina treenaamaan koira oli.  :) Aada oli selvästi saanut kesän treenitauosta tarpeekseen.


Meille ei jäänyt enää paljoa aikaa, ehkä parisenkymmentä minuuttia. Loppuaika harjoiteltiin seuruuta. Opetetaan se imuttamalla, eli pidetään namia vasemmassa kädessä, jota koira syö samalla kun kävellään eteenpäin. Kurssikirjeessä oli neuvottu ottamaan tavallisten namien lisäksi mukaan pitkulaisia nameja, esim. puolikas nakki halkaistuna neljään osaan. Meille näytettiin nakin oikea pito-ote (pointtina se, että koiran asento pysyy suorassa, eikä opi seuraamaan esim. vinossa) ja siitä sitten lähdettiin liikkeelle. Se oli niin vaikeaa. :D Aada mussutti ja pureskeli nakinpalasen lisäksi miun sormia ja minua kutitti ja sattui yhtä aikaa (koin ahaa-elämyksen miksi kurssikirjeessä suositeltiin myös ottamaan ohuet hanskat mukaan, mikäli koira on ahne). :D

Aika loppui sitten siihen ja saatiin kotiläksyksi harjoitella lisää seuruuta ja sivulletuloa takaa kiertäen samalla menetelmällä.


Aada oli ihan äimistynyt, että tässäkö tämä nyt oli!? Vastentahtoisesti se hyppäsi takaisin autoon ja suunnattiin nokka kohti kotia. Sille jäi vähän kierrokset päälle ja kotona se hetken hötkyili ja kävi kertomassa Teemulle ainakin kymmenen kertaa "myöpä käytiin reenailemassa!!" Hyvin pian se sitten simahti tyytyväisenä vakiopaikalleen takan eteen. Ensi viikolla sitten uudestaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti