keskiviikko 17. elokuuta 2016

Tokoilua taas #3

Huh, nyt on opittu taas paljon uusia asioita. Pää on ihan pyörällä (positiivisessa mielessä) ja paluumatka menee yleensä asioita mielessä kerraten. Onneksi on blogi minne voi kirjoittaa asioita muistiin, niin myöhemmin on helpompi palata asiaan.

Ensin käytiin läpi sivulletulo, joka oli yksi viime kerran kotiläksyistämme. Aada menee jo aika nätisti ja tästä on hyvä jatkaa.

Seuraavaksi harjoiteltiin seuraamista tempoa vaihdellen. Ensin harjoiteltiin seuraamista juosten ja sen jälkeen hitaassa käynnissä. Näitä opetetaan samalla tavalla kuin normaalilla vauhdilla seuraamista, eli namilla imuttamalla.

Odotellaan edellisen ryhmän loppumista.
Sen jälkeen vuorossa oli luoksetulo. Pyydettiin koira odottamaan ja sitten kutsuttiin koira sivulle takakautta kiertäen istumaan. Meitä neuvottiin käymään välillä palkkaamassa pelkästä odottelusta, ettei koira ala ennakoimaan seuraavaa liikettä. Aada taisi pitää tätä aika tylsänä liikkeenä ja tuli luokseni nihkeästi/hidastellen. Ei ollut oikein vire enää kohdillaan ja hajut sekä kävyt alkoivat kiinnostaa enemmän. Kotona pitää harjoitella tätä lisää.

Viimeisenä tutustuttiin noutokapulan pitoon. Aloitettiin tämä asettamalla noutokapula maahan ja naksautettiin ja palkattiin pienestäkin kiinnostuksesta/kosketuksesta. Aada tarjosi kosketusta jo heti tosi hyvin ja sain jo vaikeuttaa tätä pidentämällä kosketuksen kestoa. Tavoitteena on, että koira alkaa lopulta ottamaan noutokapulaa suuhunsa. Luulen, että kotona aletaan edistyä tässä aika nopeasti, koska ollaan opeteltu kotona lelujen siivoamista ja Aada noukkii niitä jo hyvin maasta itse (tästä tempusta teen muuten lähiaikoina postauksen, ollaan jo edistytty tositosi hyvin :)).

Kotitehtäväksi saatiin jatkaa noutokapulan opettamista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti