torstai 25. elokuuta 2016

Toko #4

Tiistaina käytiin tokossa tähän mennessä vaikeimmat asiat.

Ensin käytiin läpi kotitehtäväämme, eli noutokapulan pitoa. Seuraava vaihe meillä noutokapulan pidossa on harjoitella sitä niin, että kapulaa tarjotaan suuhun koiran istuessa. Kun koira pitää sitä, naksautetaan ja palkataan. Pikkuhiljaa otetta höllennetään. Tämä on helppo nakki meille, sillä Aada osaa tämän jo oikein hyvin.

Metsäläinen
Sitten aloitettiin uusien asioiden opettelu. Ensimmäisenä alettiin treenaamaan seuraamisesta seisomaan jäämistä. Harjoiteltiin liikettä takapalkan kanssa. Lähdettiin seuruuttamaan, pysähdyttiin (ja sanottiin käskysana), palkattiin ja vapautettiin takapalkalle. Tätä voi pikkuhiljaa vaikeuttaa niin, että pysähtymisen jälkeen siirrytään itse koiran eteen, palkataan edelleen seisomisesta ja vapautetaan lopuksi takapalkalle.

Viimeisenä harjoiteltiin kaukokäskyjä. Ensin jätettiin takapalkka, pyydettiin istumaan ja menemään maahan (+ palkattiin) ja viimeisenä vapautettiin takapalkalle.


Takapalkkauksessa on tärkeää, että koira pysyisi suorassa, ettei opi vinoon asentoon. Meillä oli justiinsa tätä ongelmaa. Aada odottaa malttamattomana milloin pääsee takapalkalle ja jää helposti vinoon. Tässä on tärkeää saada Aada suoraan asentoon.

Kotiläksynä harjoitellaan istumaan ja maahan jäämistä kesken seuraamisen. Näitä opetellaan samalla tavalla kuin seisomaan jäämistä. Aika haasteellisia, mutta katsotaan miten edetään.

2 kommenttia:

  1. Hurjaa tahtia kurssi etenee ja tehtävät vaikeutuu, varmasti on haasteellista!

    Missä nämä kuvat on otettu? Kivannäköinen paikka. :)

    VastaaPoista
  2. Meijän lähellä on hyviä metsiä, minne poiketa lenkillä. :) Tykkään itsekin tosi paljon!

    VastaaPoista