perjantai 9. syyskuuta 2016

Tokon jatkokurssi #1 ja #2

Syyskuu paukutellaan nyt tokossa kaksi kertaa viikossa. Siellä on tosi mukavaa käydä, varsinkin kun on kävelymatkan päässä. Kivaa vaihtelua, kun ei tarvii aina lähteä autolla harrastuksiin. Aadakin on lenkin jälkeen paljon rauhallisempi ja jaksaa keskittyä paremmin tokoon.

Tiistain tokossa treenattiin perusasentoa, eli vasemmalla puolella istumista. Ensin otettiin askel eteen ja pyydettiin sivulle. Aika hyvin Aada jo tajusi seurata vieressä ja oli skarppina. Sen jälkeen vaikeutettiin ja tehtiin vasemmalle käännöstä. Se ei sitten mennytkään ihan niin hyvin, koska minä olen töhöpää. Minä annan vielä liikaa kädellä apuja, kun niitä pitäisi jo alkaa häivyttää pois. Ne on miulla jo lihasmuistissa, niin yritäppä päästä niistä eroon. :D Mutta kyllä tää sitten kotona alkaa rullaamaan, kun kerkiän kunnolla ja rauhassa harjoitella. Kotiläksyksi saatiin opettaa koira seisomaan etutassut korokkeella ja sen avulla käyttämään takajalkojaan. Aadahan osaa tämän jo, joten mie rupeen sen kanssa opettelemaan perusasentoon tulemista silleen, että Aada pyörähtäis viereen takajalkojaan käyttäen. Etujalat pysyvät siis suht paikallaan korokkeella.


Torstain tokossa jatkettiin perusasennossa vasemmalle kääntymistä. Nyt viimein hiffasin, mitä minun pitää käsilläni tehdä ja sehän rupesi vallan sujumaan! Sen jälkeen treenattiin täyskäännöstä. Se on helppo, kun teen sen vielä imuttamalla. Sitä voisi kokeilla lelun kanssa myös, niin saa lisää tehokkuutta käännökseen. Viimeisenä harjoiteltiin noutokapulan pitoa. Noutokapula jäi minulla tällä kertaa kotiin, joten tein lelun kanssa. Kotiläksyksi saatiin jatkaa noutokapulan pitoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti