perjantai 16. syyskuuta 2016

Tokot #3 ja #4

Tässä tulee taas viikon molemmat treenit samassa postauksessa. Ensi viikon tiistaina on viimeinen jatkokurssikerta.

Tiistain tokoon otettiin mukaan korokkeet (tällä kertaa ei ollut meidän treenipesuvati mukana, kun en viitsinyt sitä kävellen raahata mukana. Kaivelin varastosta hätävaraksi muovisen leveähkön kukkaruukun, mikä muuten osoittautui tosi hyväksi alustaksi!) ja harjoiteltiin takajalkojen käyttöä. Aada sai kehut oikein näppärästä koipien käytöstä. Harjoituksissa oli pointtina se, että koira oppii kiepsahtamaan perusasentoon näppärästi takajalkojaan käyttäen. Se osaa jo aika hyvin pyöriä miun mukana, kun kierrän koroketta. :)

Auringossa on hyvä olla.
Sitten harjoiteltiin luoksepäästävyyttä ja paikkamakuuta. Ensin oli luoksepäästävyys, jonka jälkeen siirryttiin riviin seisomaan muutaman metrin välein, käskettin kouluttajan merkistä perusasennosta maahan ja saimme harjoitella odottamista/lisätä välimatkaa oman tasomme mukaan. Minä kävin välillä kauempana ja välillä lähempänä. Aada odotti ja kesti häiriötä hyvin, vaikka vieressä oleva koira hötkyili vähän omalla paikallaan.

Viimeisenä harjoiteltiin merkin kiertoa, jota Aadan kanssa harjoiteltiin puun avulla. Ollaan myös tätä taannoin harjoiteltu jo kotona agilityn takia, mutta ei oltu tehty tätä pitkään aikaan. Liike kaipasi vähän kertausta, mutta parin toiston jälkeen Aada taas muisti jutun jujun. Varsinkin lelun kanssa saatiin puun kiertoon hyvää sähäkkyyttä!

Kotiläksyksi saatiin luoksetuloharjoittelua ja paikkamakuun harjoittelua.

______________________________________________________________


Torstaina oli vuorossa liikkeestä seisomaan jääminen, kaukokäskyt ja liikkeestä maahanmeno.

Aada osaa jo suhteellisen hyvin jäädä seisomaan liikkeestä. Sain jo vaikeuttaa liikettä niin, että jätän Aadan seisomaan ja jatkan itse normaalisti matkaa (tätä ennen olen seiso-käskyn jälkeen kääntynyt koiraa päin ja palkannutpalkannutpalkannut). Tässä takapalkka toimii meillä loistavasti!

Kaukokäskyissä seison vielä ihan Aadan edessä. Istumaannousuun treenataan vielä lisää sähäkkyyttä.

Nakuna on hyvä olla.
Liikkeestä maahanmenoa harjoiteltiin torstaina niin, että eka riehutaan koiran kanssa ja kesken leikin pyydetään koira maahan ja palkataan etujalkojen väliin joko lelulla tai makupalalla.

Aada sai kouluttajalta kehuja, kun on niin noheva. No onhan se noheva. :) Se on siitä huippu, kun se oppii asiat niin nopeasti ja me päästään etenemään asioissa aika vauhdilla. Olisi kiva tulevaisuudessa käydä kokeessa, mutta sitä ennen minä tarvitsen paljon harjoitusta. Miun tekeminen ei ole vielä niin varmaa, vaikka Aada jo asiat osaisi. Tarvitsen enemmän kokemusta ennen kuin ilmoitan meidät kokeeseen. Miun luonne ei anna periksi, että mentäisiin kokeeseen "keskeneräisinä". Toko on mahtava laji kaikessa tarkkuudessaan ja pilkunviilauksessaan. Ja miehän rakastan pilkunviilausta! Ja mikä parasta, tätä lajia on helppo harrastaa, koska Aada on niin yhteistyöhaluinen ja noheva.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti