sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Valjasostoksilla ja pohdintaa ruokinnasta

Olen jo tovin jaksanut iloita Mustin ja Mirrin muutosta kaikille, jotka ovat jaksaneet kuunnella. Ja nyt on pakko jatkaa iloitsemista täälläkin. :D Siis ihan mahtavaa, kun Musti ja Mirri muutti noin neljän kilometrin päähän meistä! Nyt jos on sinne jotain asiaa, niin voidaan Aadan kanssa lenkkeillä sinne. :) Se on niin lähellä, että helposti jaksaa arki-iltanakin käydä.

Torstaina käytiin Mustissa ja Mirrissä ostamassa Aadalle uudet valjaat. Trimmauksen jälkeen totesin, että kaikki Aadan pannat ja valjaat ovat liian väljiä ja isoja, joten nyt on hyvä syy ostaa kunnolliset, oikeasti istuvat valjaat. Päädyin semmoisiin valjaisiin, mitkä soveltuu hyvin myös juoksulenkille. Ollaan syksyn mittaan nimittäin käyty juoksemassakin, niin Aadakin (ja eritoten omistajat) saa vähän kestävyystreeniä.


Sain jälleen kerran ihan loistavaa ja asiantuntevaa asiakaspalvelua, siellä on kyllä ilo käydä! :) Otettiin valjaat heti käyttöön jo paluumatkalle ja oikein hyvät ovat tähän mennessä olleet.

Kaupasta lähtiessäni käytin vielä Aadan vaa'alla pitkästä aikaa. 16,8 kg (-400 g, minkä verran sillä hetkellä päällä olleet kaulapanta ja valjaat yhteensä painaa)! Viimeksi kun mittasin penskan (kaksi kuukautta sitten), se painoi 18 kg. Hupsista. :( Jonkun verran toki vaikuttaa turkin lähtö, mutta empä todellakaan usko, että turkki painaa kiloa..


Aada on kyllä totta puhuen aika hoikassa kunnossa, joten ruokaa pitää lisätä!! Tällä hetkellä syötän sitä jo 20 kiloisen edestä (kun katsoo ruokasäkin annostelutaulukkoa), eli uskaltaako sitä ruokaa loputtomiin lisätä (pelkään närästystä jne). Pitäisikö siirtyä jopa sporttiruokaan, vai meneekö se jo liian tuhdiksi. Vai antaisiko nykyisen ruoan kanssa lisänä lihaa.. Ruokinta-asiat on aina vähän hankalia. :/ Mie oon vissiin vähän tyhmä, mutta en oikein tajua, miten määritellään aktiivinen koira. Siis joo, on Aada aktiivinen/eloisa, leikkii paljon, liikkuu paljon, tehdään pitkiä lenkkejä ja Aada saa juosta paljon irti (ja sehän Juoksee isolla J:llä!). Lisäksi vielä meidän harrastukset vie energiaa. Tällä hetkellä Aada syö ProBoosterin Adult Mini & Medium safkaa ja iltaruokaan lisään noin ruokalusikallisen Nutrolin Iho & turkki öljyä.

4 kommenttia:

 1. Miusta taas non niin ärsyttävää, että Musti ja Mirri muutti siihen! Pelottaa nimittäin, että ne ajavat Lemmikkikeskuksen pois, ja se kun taitaa olla ainoa paikka, mistä lihoja saa irtomyynnistä. Ei Kassinen tarvii 800 g kanankauloja valtavassa säkissä, Kassinen tarvii viisi kappaletta. :D

  Ruoka-asiaan en osaa sanoa mitään... Mut kai se turkki on voinut painaa kaksi kiloa, onhan sitä aika paljon ja se on sellaista, ööh, tuhtia?

  VastaaPoista
 2. Miun mielestä mustista ja mirristä on vähentynyt pieneläimiin liittyvä tavara, jothon Lemmikkikeskus taas on enemmän painottunut (myydäänhän siellä eläimiäkin, joten se on sen etu). Eiköhän molemmat liikkeet mahdu sinne. :) Onhan prismassakin aika kattava lemmikkitarvikevalikoima.

  Aadalla ei ollut 2 kk sitten mitattaessa noin paljon turkkia kuin ennen trimmausta, joten ei kokonaan selity sillä. :/ Syksyn mittaan on tullut enemmän liikettä, kun ei kesän helteet ole rajoittamassa. Kesällä liikuttiin huomattavasti vähemmän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti mahtuvat! Onhan siellä prismassakin nyt se eläinpuoli, niin vähän kummallista, että Musti ja Mirri tunkee senkin apajille. :/ Toivottavasti asiakkaita riittäis kaikille eikä mikään loppuis, kaikissa on hyvät puolensa.

   Ehkä Aadalla oli kesäkilo liikkumisen vähyydestä? Ja ens kerralla kerää turkki talteen ja punnitse? Vähänkö ois jännä tietää, miten paljon ylimääräistä se kantaa mukanaan. :D

   Poista
 3. Lisää massaa sais tuossa rimpulassa kyllä olla, mutta kaipa se iän myötä tulee. Onhan se vielä niin nuori. :)

  Ens kerralla voisi tosiaan punnita turkin ihan mielenkiinnosta! :D Mutta varmasti alle kilon jää, semmosta untuvaahan se on.

  VastaaPoista