maanantai 14. marraskuuta 2016

Agilityn jatkokurssi #5

Ohhoh, ollaan jo puolessa välissä kurssia. Kylläpäs aika rientää! Meillä on ollut tosi hauskaa molemmilla. Hermoja raastavaakin välillä, mutta enimmäkseen hauskaa! :) Aada on supermahtava ja innokas harrastuskamu.

Tänään meidän ryhmässä oli jälleen kerran vain kaksi osallistujaa, joten saatiin taas kunnon privaattikoulutusta ja vähän enemmän treeniaikaa per piste. Aloitettiin Aadan kanssa alla olevan kuvan radasta. Tai suurin piirtein se tuolta näytti. Harjoiteltiin takaaleikkausta putkiin (eli ohjaan koiran putkeen ja juoksen koiran takaa toiselle puolelle vaihtaen samalla ohjaavaa kättä). Se ei ollut ollenkaan haastavaa, koska Aada irtoaa putkiin hyvin. Hyppyesteet sen sijaan tuottivat meillä ongelmaa. Esimerkiksi kun lähdettiin ensimmäiseltä hyppyesteeltä ja kakkoselle pitää tehdä pieni käännös, Aada ei käänny mukanani vaan haihattelee suoraan. Saatiin me lopulta Aadakin mukaan käännöksiin. Tosin aika laajoin linjoin.

Seuraavalla pisteellä harjoiteltiin u-käännöstä (kuva alla). Ekalla kierroksella ei onnistuttu saamaan u-käännöstä. Tai teki Aada u-käännökseen, mutta se juoksi aina ohi hyppyesteen vierestä jommaltakummalta puolelta. Se johtui minusta, koska käännyin aina joko liian nopeasti tai liian aikaisin. Tai jätin vahingossa sanomatta "takaa", joka nimenomaan tässä u-käännöksessä oli aika oleellinen käsky meillä. :D Tokalla kierroksella suoritettiin rata toisin päin, eli lähdettiin tuolta viitoselta. Edelleen painittiin samojen ongelmien kanssa, mutta saatiin me lopulta u-käännös tehtyä ja ihan nätisti päästiin loppuun asti parikin kertaa. Jippijaijee.

Ihan viimeisenä harjoiteltiin muutama toisto keppejä. Aada meni 12 keppiä ohjureilla ihan mukavasti. Hitaasti. Mutta varmasti. :D Kääntyi palkan syömisen jälkeenkin muutaman kerran takaisin kepeille suorittamaan omine nokkineen, eli ihan hyvin on tajunnut mitä kepeillä tehdään. :)

Kotiläksyksi saatiin harjoitella sokkaria eli persjättöä. Tai pikemminkin sitä liikerataa lelun kanssa. Tätäkään en osaa selittää, joten jätän yrityksen sikseen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti