sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Agilityn jatkokurssi #7

Tänään ei jotenkin treenit napanneet, eikä kiinnostanut Aadaakaan. En tiedä onko Aadan mielenkiinto treenejä kohtaan suoraan verrannollinen minun mielentiloihini, mutta tänään ei ollut kummankaan päivä. Minua on koko viikonlopun jurppinut muutenkin kaikki mahdollinen, ja tänään aksaan lähteminen tuntui jotenkin tosi vaivalloiselta. Aadakin vaan nuuskii mieluummin hallilla maata löytäen ties mitä nameja, kuin treenaa minun kanssani. Tai säntäilee milloin minnekin. En tajua miksi Aada on niin kiinnostunut muista koirista. Mitä minä olen tehnyt väärin, kun en saa Aadaa pysymään luonani. Miksi jokaikinen asia koiran kouluttamiseen liittyen tuntuu aina niin hankalalta! Miksei asiat kerrankin voisi onnistua ihan itsestään! Miksi minusta aina näyttää, että toisten koirat käyttäytyy niin nätisti (samanikäisetkin) ja Aada vaan koheltaa ja koheltaa.

Aada on tosi innoissaan talven uudesta tulemisesta, vaikkei se tässä kuvassa ihan siltä näytäkkään.
Mutta jospa palaisin takaisin itse treeneihin. Oli ne loppujen lopuksi ihan onnistuneetkin. Aina silloin, kun sain tuon koiran huomion itseeni.

Ensiksi tehtiin keppejä ohjureilla. Pari kertaa piti vähän muistutella, että mitenkäs nämä mentiinkään. Sitten Aada muisti ja teki ne oikein hyvin. Otettiin jo yksi ohjuri keskeltä pois, eikä Aada tuntunut huomaavan sitä.

Miun etätyön laadunvalvoja täydessä työn touhussa.
Hei, nyt se heräs! Ehkä?
Sitten tehtiin a-estettä. Harjoiteltiin pysähtymistä esteen loppupäässä ja koitettiin saada Aada pysymään siinä pidemmän aikaa. Aada osaa pysäytyskontaktin hyvin puomilla, mutta koska a-esteellä ei olla sitä vielä hirveästi harjoiteltu, se ei oikein vielä sisäistänyt pysäytyskontaktia. Se ei joko kerennyt pysähtyä, tai jos se pysähtyi, se söi namin alustalta ja lähti huitelemaan ilman vapautuskäskyäni. :D Saatiin se jo aika hyvään jamaan tänään, mutta tarvitaan lisää harjoitusta.

Kolmannella pisteellä harjoiteltiin takaakiertoja hyppyesteillä. Aada osaa takaakierron suhteellisen hyvin, koska ollaan harjoiteltu sitä kotona tuolin kanssa ja joskus lenkillä puiden avulla. Aloitettiin ensin takaakiertoharjoituksilla yhdellä hyppyesteellä. Kun se sujui, lisättiin mukaan putki, eli lähetin ensin putkeen, sitten hyppyesteelle takaakierrolla ja takaisin putkeen. Sitä muutama toisto ja lopuksi mukaan otettiin vielä yksi hyppyeste. Alla kuva lopullisesta "radasta".

Toisella kierroksella harjoiteltiin samaisella pisteellä takaakiertoja kahdella vieretysten olevalla hyppyesteellä. Alla kuva. Eli minä ohjasin koko ajan tuolla kuvan alalaidassa ja Aadan piti suorittaa molemmat hypyt takaa kiertäen. Yllätyksekseni se sujui ongelmitta. Vau. :)

2 kommenttia:

 1. Aada on vähiten koheltava alle 2 vee koira, jonka oon ikinä tuntenut. Otoskokohan ei ole kovin iso, mutta silti. :D

  Mahtava ilme tuossa melkein hereillä -kuvassa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kiitos! :D Hallilla näkee vaan aina niitä viimeisen päälle hiottuja timantteja, niin välillä tunnen itseni epäonnistuneeksi koiranomistajaksi. Nyt yön yli hyvin nukkuneena on taas vähän parempi mieli. :)

   Tuolta Aada näyttää aina etätyöpäivinä. Kovasti se kyllä yrittää auttaa, aina kun vaan pysyy hereillä.

   Poista