sunnuntai 20. marraskuuta 2016

Agilityn jatkokurssi #6

Tänään oli mielestäni tosi onnistuneet treenit. Tosi kiva ja innostunut fiilis jäi. Siis semmoinen fiilis, että kehitytään ja ollaan opittu jotain. :)

Ensimmäisenä mentiin Aadan kanssa puomille ja harjoiteltiin pysäytyskontaktia. Ihan ensiksi Aada ei uskaltanut kiivetä koko puomille (taisi olla eka kerta puomia tällä kurssilla). Pistin sitten nameja poluksi puomille, ja sen jälkeen ei taas ollut enää mitään ongelmaa. Pysäytyskontakti onnistui hyvin (eli koira pysähtyy puomin loppupäässä olevalle kontaktipinnalle ja poistuu esteeltä vasta, kun ohjaaja antaa luvan). Sana "koske" tarkoittaa meillä pysähtymistä 2on2off-asentoon puomin loppupäässä, jonka Aada on omaksunut tosi hyvin. Vapautan puomilta erillisellä käskyllä.


Seuraavaksi mentiin pisteelle, jossa oli neljä hyppyestettä, ja harjoiteltiin ohjaustekniikkaa valssia. Meni paljon paremmin (ja vähemmillä hampaiden kiristelyllä) kuin vertaa meidän viimekertaisiin valssiharjoituksiin. Nyt Aada oli enemmän kuulolla ja sain sen tulemaan käteni osoittamalle puolelle. Jes!

Viimeisellä pisteellä harjoiteltiin pientä ratapätkää (hyppyesteitä ja putkia), missä päästiin tekemään ohjaustekniikkaa persjättöjä. Tämä on ehdottomasti helpoin ohjaustekniikka, koska tässä ei tarvitse miettiä askelia tai käsiä. :D Riittää, että juokset nopeammin kuin koira (mikä Aadan tapauksessa on aika haaste) ja olet oikeassa paikassa oikeaan aikaan. Siis tosi yksinkertaista. :D

Aada treenien jälkeen.
Sitten mentiin Aadan kanssa ulos tauolle.

Kakkoskierroksella tehtiin muuten samat jutut, paitsi puomipisteellä harjoiteltiin pussia. Siinä ei ollut ongelmia, ja läpi se menee oikein sutjakkaasti. Kun pussia oltiin tehty muutama toisto, otettiin siihen mukaan puomi. Ensin ohjattiin koira puomille, kouluttaja oli loppupäässä palkkaamassa pysäytyskontaktista, ja siitä vapautettiin pussille. Aada meni tosi hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti