sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Kiireinen lomalainen ja rally-tokotreenit 3/5

Olen parin viikon lomalla ja ajattelemattomasti järjestänyt itselleni lähes jokaiselle päivälle menoja. Muun muassa koiran kanssa ollaan juostu erilaisissa koulutuksissa ja treeneissä (torstaina käytiin tokokoulutuksessa ja lauantaina agilitykoulutuksessa), hieronta ollaan varattu maanantaiksi, aloitin opiskelun työn ohella ja mitä vielä.. Mukavaahan se on kun on tekemistä, mutta ehkä ensi loman voisin ottaa aavistuksen rennommin. ;)

Toko- ja agilitykoulutuksia en tällä kertaa sen kummemmin availe. Tokotreeneistämme olen parhaillaan tekemässä postausta, johon tulee muutama lyhyt treenivideo. Agilitykoulutusta en sen kummemmin raportoi kuin sanomalla, että oli tosi mahtavaa ja kannatti ilmoittautua. :) Aada oli taas niin innoissaan.


Tänään oli rally-tokotreenit. Joka kerta menee vaan paremmin! Uusina asioina meillä oli alla olevat kyltit, joista kaksi ylimmäistä tuli kotiläksyksi. Huomaa, että tokoharjoituksistamme on hyötyä myös rally-tokossa. Esimerkiksi erilaiset käännökset oppii nopeammin, koska koira tietää jo ennestään seurata ohjaajan liikkeitä. Usea liike on helppo suorittaa, koska ovat hyvin samankaltaisia kuin tokossa. Esimerkiksi "Liikkeestä maahan" -kyltti on ihan iisi meille, sehän on melkein suoraan kuin tokon alokasluokasta. Koiran kiertämiset ympäri sujuivat myös täydellisesti, ei mitään ongelmaa. Yksi asia, jota meidän pitäisi Aadan kanssa harjoitella lisää, on useassa kyltissä esiintyvä eteen istuminen. Asennon pitäisi olla mahdollisimman suora (kokeessa yli 45 asteen vinoudesta ohjaajaan nähden vähennetään pisteitä). Tavoitteenani olisi opettaa Aada tulemaan eteen mahdollisimman suoraksi, ja varmaan joku käskysanakin sille pitäisi keksiä..?Ilmoittauduin rally-tokomöllikisoihin, jotka pidetään toisena pääsiäispäivänä eli 17.4. :) Osallistutaan alokasluokka + palkkaus -luokkaan, eli radalla saa palkata koiraa. Jokaisesta palkasta lähtee kuitenkin -1 piste, eli mitä vähemmän palkkaa käytetään, sen parempi. ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti